Corvinus Egyetem kommunikáció

Kedves Egyetemi Polgárok!
 
 Mint tudjátok, múlt héten sajnos Magyarországon is regisztrálták az első koronavírussal fertőzött eseteket. A vírus elleni leghatékonyabb védekezés jelenleg a megelőzés. Fontos tehát betartani a higiénés szabályokat, lemondani a fertőzés gócpontjaiba tervezett utazásokat, és minden egyéb, a vírus terjedése szempontjából felesleges kockázatnak minősülő helyzetet előzetesen mérlegelni.
Éppen ezért az egyetem vezetése úgy döntött, hogy elővigyázatosságból, az esetleges kockázatot minimalizálandó, határozatlan időre elhalaszt minden, az egyetem alaptevékenységéhez − azaz az oktatáshoz – nem elengedhetetlenül szükséges, 50 résztvevő  feletti egyetemi rendezvényt. A korlátozás az Egyetem épületeiben tartandó rendezvényekre érvényes.
 
 Az egyetem épületeiben 2020. április 30-ig befoglalt, 50 résztvevő feletti rendezvények a döntés értelmében automatikusan halasztódnak, az újonnan beérkező teremfoglalások esetében az egyetem vezetése csak 50 fő alatti rendezvények megtartását engedélyezi.
 
 Még egyszer szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a korlátozás nem vonatkozik az oktatási alaptevékenységre, tehát az egyetemi előadásokat, szemináriumokat továbbra is megtartjuk.
 
 További megelőző intézkedésként az egyetem vezetése úgy döntött, hogy a mai naptól határozatlan időre felfüggeszti az Egyetemi Központi Könyvtár olvasótermi szolgáltatásait. A kölcsönzési szolgáltatás továbbra is zavartalanul elérhető, azonban az olvasótermet mától a rendelkezés visszavonásáig nem lehet használni.
 
 Külföldi és magyar hallgatóinkat, dolgozóinkat, oktatóinkat egyaránt arra kérjük, hogy a járványügyi helyzetre tekintettel, az elkövetkező időszakban ne utazzanak fertőzött területekre! Az eddig fertőzött eseteket regisztráló országok listája itt található.
 
 Javasoljuk továbbá az egyéb külföldi utak alapos megfontolását, és az előzetes tájékozódást is. Halaszthatatlan utazás előtt az aktuális helyzettel kapcsolatban érdemes a WHO folyamatosan frissülő, globális járványügyi információs oldaláról tájékozódni, valamint regisztrálni a Konzuli Szolgálatnál!
 
 A koronavírus terjedésével kapcsolatos kockázatok csökkentésére vonatkozó Elnöki Testületi rendelkezés itt olvasható.
 
 Ha bárkinek további kérdése van az eljárásrenddel kapcsolatban, forduljon bizalommal kollégáinkhoz a coronavirusinfo@uni-corvinus.hu e-mail címen.
 
 Mindenki vigyázzon magára, és mind vigyázzunk egymásra!
 

Corvinus Kommunikáció