Rajt az NB II-ben

2016. október 15-én 15.00-kor megkezdte csapatunk a 2016/17 bajnoki idényt. Az első mérkőzést hazai pályán a PEAC-PTE csapatával játszottuk.

Közgáz SC – PTE-PEAC 1:3 (-22, 12, 19, 19)

Játékvezetők: Csikós, Soltész

Közgáz: Kis R, Ruppl, Simka, Kohári, Jánosi, Varga Krisztina, Kopasz Á (libero) cserék: Vidor, Meszleny, Varga Karolina, Pádár, Fogl edző: Lestár László

PTE-PEAC: Májusi, Nagy F, Pesti, Miovecz, Győrbíró, Schrauff, Kovács (liberok), cserék: Bálint, Magyar, Újhelyi, Pokó, Póré edző: Szabó Dávid

Nagy lendülettel vetette magát a küzdelembe mindkét csapat. Változatos volt a játék, hol az egyik, hol másik csapat vezetett egy-két ponttal. A végjátékot a Közgáz bírta jobban, és 25:22-re nyerte az első játékrészt. Ezután mintha két másik csapat lépett volna pályára. Feljavult  a Pécs, főként nyitásaival és lelkes mezőnyjátékával nőtt ellenfele fölé. A Közgáz katasztrófálisan rosszul fogadott és érthetelen hibák sorozatát mutatta be, 25:12 lett a vége. A harmadik szett közepéig nem változott a játék képe. Már 18:4-re is vezetett a PEAC. Ekkor a hazaiak megmutatták, hogy képesek jobb játékra is. Pontra pontot halmozva igyekeztek ledolgozni a hátrányt. A nagy különbség azonban akkora előnyt adott a vendégeknek, hogy 25:19-re meg is nyerték a játszmát. A negyedik játszma közepéig felsejlett egy ötjátszmás meccs, hiszen fej-fej mellett haladtak a csapatok. 17:20-nál még időt kért a hazaiak edzője, de ez nem segített, és megérdemelten nyerte a mérkőzést a vendég csapat.

Jók: Közgáz: Varga Krisztina, Ruppl. PTE-PEAC: Pós, Győrbíró, Májusi

A Közgáz első mérkőzésén látszott, hogy gondjaik vannak. Pótolniuk kell a nyáron távozott játékosokat, keresi még a szakvezetés a csapat szerkezetét. Sérült Tolnai Dominika, hiányzott Palócz Zsuzsanna is, akinek a sorsa még nem végleges. Jó formát mutatott Varga Krisztina és a libero szerepkörből ütőnek átkerült Ruppl Tímea is. Üde szinfoltot, és egyben a mérkőzés érdekességét is jelentette a hazaik csapatában Kis Rebeka játéka, aki tavaly még Pécsett játszott. Érződött még az összeszokatlansága a többiekkel. A sérülésből felépült Varga Karolina érthető módon kissé bátortalanul játszott A feladó poszton Jánosi Nikolett szerepelt. Nem újdonság neki a felnőtt csapat irányítása, de korábban keveset játszott, és ez meg is látszott most még. A csapatban sok a fiatal, hiszen a játékosok zöme még junior korú. Újoncot is avatak a Közgázosok, mert Vidor Kinga most lépett élete első felnőtt mérkőzésén pályára. Összeségében nem kezdődőtt jól a nyitány, de a tervek előremutatóak, és formálódóban van egy jó csapat.

Junior mérkőzés

Közgáz SC – PTE-PEAC 3:0 (-14,-17,-14)

Játékvezetők: Soltész, Csikós

Közgáz: Fogl, Pádár, Vidor, Kohári, Radván, Simka, cserék: Kopasz Á, Meszleny, edző: Lestár László

PTE-PEAC: Deér, Horváth N, Tóth N, Csekó, Apari, Ládonyi, cserék: Mekler, edző: Szarka Vivien

A két csapat nem volt egy súlycsoportban. A vendégek lelkes játéka csak a játszmák elején tette kicsit szorosabbá a mérkőzést.

Jók: Közgáz: Radván, Simka, Kohári, PTE-PEAC: Deér

A héten az utánpótlás csapatok is pályára léptek:

Bp. gyermek I. osztály MTK „A” – Közgáz „A” 3:1

Bp. serdülő I. osztály Közgáz „A” – MTK 0:3